Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Zgodovina podjetja

V 20 letih od ustanovitve leta 1994 smo postali eden vodilnih gradbenih laboratorijev v državi. Že prvo leto po ustanovitvi smo zaradi svoje visoke strokovne usposobljenosti pridobili dela kot Notranja kontrola kakovosti na Avtocestnih odsekih, katera smo izvajali vse do zaključka tega velikega projekta v letu 2008.

Začeli smo z izvajanjem terenskih geomehanskih meritev, vendar smo zaradi potrebe po kompletni ponudbi storitev že leta 1997 razvili svoj lasten geomehanski kabinetni laboratorij.

Zaradi hitre širitve podjetja smo Leta 1996 kupili svoje lastne pisarniške prostore na Sokolski cesti v Mariboru, Prostore kabinetnega laboratorija pa smo imeli najete.

Z vse večjo vključenostjo v avtocestni program je z strani naročnikov bila izražena želja, da bi naše podjetje ponujalo več storitev, tako smo se leta 1999  odločili, da razvijemo tudi lasten oddelek za kontrolo betonov.

Gradbeni laboratorij APROS d.o.o. je leta 2000 svoje poslovanje uredilo v skladu z zahtevami standarda ISO 9001.

Zaradi potreb po združitvi vseh dejavnosti na eni lokaciji smo leta 2004 zgradili lastno poslovno stavbo na Občinski cesti, ki je znatno izboljšala našo povezanost in pretok podatkov v podjetju, saj je namensko grajena za dejavnost gradbenega laboratorija.

Ker se je obseg del v obdobju po letu 2001 znatno povečal smo pristopili k razvoju svojega lastnega programskega paketa "e-laboratorij", ki smo ga leta 2004 tudi uspešno uvedli v poslovanje in smo ga v naslednjih letih dograjevali in izboljševali. Danes je naše osnovno orodje za vnos in avtomatsko obdelavo ogromne količine zajetih podatkov z objektov kjer sodelujemo kot izvajalci kontrole kakovosti.

Po letu 2008 ko se je drastično zmanjšal obseg del v gradbeništvu, smo tudi mi morali zmanjšati kadrovsko zasedbo. Obdržali pa smo vse ključne kadre in obdržali vse dejavnosti svojega Gradbenega laboratorija. Hkrati pa še bolj zavzeto skrbimo za kakovost naših storitev in uvajanje novih preiskav in posodabljanje laboratorijske opreme.
 
S sodelovanjem na največjih nacionalnih in privatnih projektih, strokovnjaki našega laboratorija pridobivamo bogato znanje in izkušnje, ki nam ob sodobno opremljenem laboratoriju omogočajo visoko strokovno usposobljenost, s čemer jamčimo najvišjo kakovost storitev našim naročnikom.