Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Geomehanske meritve

Geomehanske meritve

Izvajamo geomehanske meritve in preiskave na terenu, ki so v povezavi s preiskavami kabinetnega laboratorija osnova za izdajo Poročila o kontroli kakovosti vgrajenih materialov in plasti.

V fazi same izgradnje  kontroliramo, če so materiali in postopki vgrajevanja ter kvaliteta vgrajenih plasti skladni z zahtevami projektne dokumentacije in veljavne tehnične regulative in standardi.
Na terenu vršimo odvzeme vzorcev, terenske meritve statičnih in dinamičnih modulov nosilnosti tal ter meritve gostote in vlage z izotopi in druge meritve, ki so osnova za oceno kakovosti vgrajenih plasti in materialov ali podajanje rešitev in navodil za nadaljevanje gradnje.

Večino izmerjenih podatkov na terenu zajemamo v tablične računalnike, tako, da se istočasno z izvedbo meritev podatki avtomatsko obdelajo in se pripravijo za izdelavo poročila, ki ga lahko naročnik v nekaterih primerih dobi že isti ali naslednji dan.

Poleg terenskega operativnega dela dostavljamo vzorce za geomehanske preiskave v naš kabinetni laboratorij. Opravljeni preskusi v laboratoriju, rezultati geomehanskih terenskih meritev in inženirskih storitev na terenu nam omogočajo kvalitetno vrednotenje rezultatov in izdajo Poročil o doseganju kakovosti gradnje v skladu z zahtevanimi kriteriji projektne dokumentacije ali veljavnih standardih, predpisih in tehničnih specifikacijah.