Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Kontrola betonov

V dejavnosti Beton smo opremljeni s sodobno preskusno opremo za preskušanje na področju svežih betonov, strjenih betonov in kamenega agregata.

S tehničnim osebjem na terenu izvajamo kontrolo kakovosti betonerskih del in kontrolo kakovosti vgrajenih betonskih mešanic in odvzemamo vzorce za preiskave strjenih betonov v kabinetnem laboratoriju. Osnovne preiskave ki jih izvajamo na terenu, so kontrola dobavljenega betona v skladu s PIBK in projektno dokumentacijo. Pri kontroli betonske mešanice se običajno izvajajo preiskave Poseda in razleza betona, temperatura zmesi in vsebnost por v aeriranih betonih. Preveri se tudi stanje opažev in morebitnih diletacij in stikov. Preverimo ali je na voljo dovolj primerne opreme za učinkovito vgrajevanje in kasnejše negovanje betona.

Na osnovi rezultatov terenske spremljave vgrajevanja betonskih mešanic in kabinetnih preiskav strjenih betonov ali preiskave strjenih betonov posameznih konstrukcijskih elementov na samih objektih izdamo Poročilo s končno oceno o kakovosti svežega in strjenega betona ter o skladnosti z zahtevami projektne dokumentacije.