Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Laboratorijske preiskave

Laboratorijske preiskave

Laboratorijske preiskave zemljin, kamnin, agregatov in strjenih betonov se izvajajo Kabinetnem laboratoriju. V kabinetnem laboratoriju določamo fizikalne in mehanske lastnosti materialov, ki se uporabljajo za zemeljska dela, Voziščne konstrukcije in betonerska dela v gradbeništvu.

S področja preiskave zemljin izvajamo vse osnovne preiskave za potrjevanje ustreznosti zemeljskih materialov za razne plasti gradnje, kot so temeljna tla, nasipne plasti, zasipi, kot tudi preiskave za izvedbo geomehanskega projektiranja in pregledov temeljenj.

Preiskave kamnin nam služijo za vrednotenje in dokazovanje kakovosti pri nasipih in zasipih, pri Planumu spodnjega ustroja-posteljici in Planumu zgornjega ustroja-Nevezanih nosilnih plasteh (NNP-Tampon) kot tudi pri kemično stabiliziranih spodnjih in zgornjih nosilnih plasteh.

Betonski del kabinetnega laboratorija obsega nego preskušancev strjenih betonov, določanje prostoninske mase in tlačne trdnosti, kot tudi posebnih preiskav skladnih z veljavnimi standardi.

Kabinetni laboratorij izdaja Poročila o ustreznosti materialov za vgradnjo v objekte in Poročila o skladnosti materialov z zahtevami kriterijev projektne dokumentacije, Tehničnih specifikacij, Standardov ali drugih zahtevah.